16 d’oct. 2012

Flors de Bach


Què són les flors de Bach?

Les flors de Bach van ser descobertes pel metge Edward Bach entre els anys 1026 i 1934. 

Les flors de Bach són diferents essències naturals que són  utilitzades per tractar diverses emocions: por, impaciència, angoixa, incertesa, ira, confusió, intolerància, timidesa, entre altres. Es basa en solucionar el problema emocional per resoldre la malaltia física. Aquesta teràpia s'aplica fa més de 70 anys.


Hi han 38 essències florals elaborades entre arbres, arbustos, plantes i plantes silvestres, que estan classificades en 7 grups reunides entre els diferents estats emocionals.


L'aplicació d'aquesta teràpia en persones està molt desenvolupada. Però en els animals és una teràpia molt nova.


Aquestes flors es poden administrar a gossos amb problemes agressius, ansietat per separació, fòbia, por...


També serveix per prevenir diferents situacions que li poden causar por, adaptació.. Algunes situacions podrien ser les següents: festes amb focs artificials, quan s'ha d'anar al veterinari, viure en una nova casa, l'arribada d'un nen a la casa, etc. 
Per exemple, quan hi  ha una festa amb focs artificials, la teràpia es comença a aplicar-se una setmana abans, amb unes determinades gotes al dia segons el que ens hagi dit el terapeuta. Després, el dia abans i el mateix dia dels focs s'administra el preparat cada cinc minuts si la disponibilitat horària ens ho permet, i finalment, es manté el tractament durant uns 2-3 dies més després de finalitzar la situació que ha estressat a l'animal.


Els efectes d'aquesta teràpia depenen de l'estat de l'animal. Hi ha animals que durant el primer dia que el prenen ja noten els efectes. D'altres han d'estar setmanes prenent les flors.

Cal diluir les flors per treure el contingut d'alcohol, especialment quan es donen a les aus o a altres animals petits. Si es dilueix, pràcticament no quedarà rastre de l'alcohol i no causarà cap problema. Per administrar les gotes de les essències adequades es recomana fer servir una "pipeta pasteur" (contagotes) amb una capacitat de 25-30 ml. 

Aquesta teràpia floral no substitueix els profesionals: veterinaris, etòlegs i/o educadors canins. És a dir, és necessari seguir les pautes que un educador caní o un etòleg et vagi diguen en un gos amb problemes  de conducta o un altre problema.

"Vull fer-ho tan senzill com això: si tinc gana vaig a l'hort i agafo un enciam per al tè; si estic espantat i malalt, vaig i prenc una dosi de Mimulus." Va dir Bach

Vosaltres que creieu d'aquesta teràpia? Jo crec que fins que no ho provi no podré opinar sobre si aquesta teràpia és bona o no.

I recordeu (important!!): Heu de seguir les pautes i recomanacions que us hagi indicat el terapeuta, ja que la teràpia pot variar segons cada cas.

Referencies:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada