8 de gen. 2013

Senyals de calma (Part II)

Després de les vacances de Nadal tornem a la rutina. Com podreu veure s'ha realitzat un canvi en el disseny del bloc. I ara, també en farem un altre de canvi. Fins ara publicàvem un nou post cada setmana, i a partir d'avui, ho farem cada 15 dies. 

En el post d'avui parlarem sobre les senyals de calma - part II (si no heu llegit la primera part, feu clic aquí).

Petit resum: Les senyals de calma serveixen per prevenir que passi alguna cosa. Consisteix en una gran varietat de senyals; utilitzant el cos, orelles i/o cua, a través de moviments i expressions. 

Tipus de senyals:

  • Olorar el terra: Tot i que olorar és un instin natural que té el gos per poder percebre olors, també l'usa per prevenir alguna situació conflictiva. Aquest tipus d'olfacte pot ser un moviment ràpid (baixar el cap fins el terra i aixecar-lo ràpid), o ser més intens al tenir el nas enganxat al terra fins que el conflicte hagi desaparegut. Aquesta senyal la fan servir quan estàs de passeig, s'apropa algú i el gos comença a olorar el terra per comunicar a l'altre persona o gos que s'està apropant massa ràpid. 
  • Girar el cos o donar l'esquena: Realitza la mateixa funció que la senyal de girar el cap. El gos girarà el seu cos oferint un dels seus costats o el cul, a algú. Quan estàs enfadat amb el gos per alguna cosa dolenta, el gos es girarà donant l'esquena perquè et calmis.
  • Posició de joc: Si les potes del davant estan estirades (com si fes una reverència) i les mou d'un costat a un altre, és una invitació de joc. Però si el gos està amb la posició que hem dit abans però età quiet, és una senyal de calma. El gos realitzarà aquesta senyal quan vulgui mostrar-se amistós amb l'altre gos que pot estar nerviós.
  • Asseure's: El mateix que amb la senyal de girar el cos (explicat anteriorment). El gos quan es gira donant l'esquena pot ser que també s'assegui. També pot asseure's quan es pot sentir insegur d'avant d'una amenaça. 
  •  Interposar-se: Entre dos gossos comença a haver tensió i un tercer es posarà entre els dos gossos i començarà a fer senyals de calma (com en l'imatge de baix en què el gos està olorant).

  • Llepar a l'altre: Un gos pot llepar la boca d'un altre gos que pot estar tens.


Hi ha més senyals de calma però aquestes, juntament amb les de la primera part, són les mes realitzades pels gossos.

Ara, i acabades de llegir les dues parts de les senyals de calma, us recomano que observeu el vostre gos quan esteu a casa i quan aneu a passejar amb ell.  

Per acabar, aquí teniu un vídeo de Youtube gravat i penjat per "Etohorus" on podreu veure en acció diferents gossos realitzant aquestes senyals de calma.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada