23 d’oct. 2013

El gos ens roba el menjar!!



Tots els gossos en un moment o altre, han robat menjar (o ho faran) a la taula, a les escombraries de la cuina, etc.
A part del fet de robar menjar, pot ser veritablement perillós pel gos ja que pot agafar menjar tòxic, es pot tirar un ganivet, una olla i o paella calenta a sobre, entre altres perills.
Per què el gos roba el menjar? És facilment una pregunta que el propietari es pot fer. A continuació explicarem 5 raons que poden fer que un gos realitzi aquesta conducta.
1ª raó: té gana. Hi ha persones que dónen de menjar al seu gos un cop al dia, en el que s'inclou la quantitat diària necessària. La quantitat que ha de menjar un gos per dia, es mesura depenent dels següents criteris: edat, pes, mida i activitat física. A part d'això, cada marca de pinso et posa la quantitat que et recomana per gos.
La solució a aquest problema, és el de donar menjar dos o tres cops al dia. Si no es pot donar pinso dos cops, li podem donar el pinso a través de la joguina Kong. Aquesta joguina, a part d'entreteniment pel gos, en aquest cas serveix per alimentar-lo. Per conèixer més coses del kong, cliqueu el següent enllaç aquí. També pot passar que aquest gos tingui més gana perquè el seu cos és així, o perquè realment necessita més aliment del que donem.
2ª raó: Atenció. El gos s'ha adonat que robant menjar al seu propietari, o a algun membre de la família, aquests últims li presten atenció. La solució a aquest problema és el de no fer-li cas quan roba menjar i fer-li quan no estigui robant. A més a més, li hem d'ensenyar a no robar menjar. 3ª raó: no saben que robar està malament. De vegades, creiem que amb un "no", cridant o pegant, el gos ha d'entendre que allò que està fent està malament. En realitat, el que estem aconseguint és l'efecte contrari. Li estem dient que el que està fent està bé. Li fem creure que és un joc, i/o per més endavant, ell sabrà que ens fa enfadar (sovint per rebre atenció). En aquest cas, li hem d'ensenyar que això no està bé.
4ª raó: Ansietat. De la mateixa manera que passa amb algunes persones, hi ha gossos que amb l'ansietat han de menjar per calmar-se. En aquest cas, hem de descobrir per quin motiu té ansietat i realitzar un tractament en contra d'aquesta ansietat. 5ª raó: Avorriment. Gossos que passen moltes hores sols, no juguen, no tenen cap distracció,.. Per desgràcia, no tots els gossos saben jugar sols i necessiten l'ésser humà per jugar. En aquest cas, si el teu gos no sap jugar sol, li podem donar el Kong o un altre joc interactiu, i intentar jugar, passejar i/o estar amb el gos sempre que es pot per tal de combatre el seu avorriment. Diverses solucions: Sempre que marxis de casa, tanca la cuina. Tenir l'encimera de la cuina nèta. És a dir, sense menjar. Tenir tancades les escombraries, sempre. No deixar menjar al seu abast. Donar-li l'alimentació que necessita al dia. Trucar un educador caní en positiu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada