26 de juny 2012

Jocs pels nostres peluts: jocs interactius

Moltes vegades caiem en la rutina i sempre acabem jugant amb el nostre gos a la pilota, però en realitat, hi ha molts més jocs amb què poden jugar sols o amb la nostre companyia.

Jocs interactius




Què són? Són jocs en què incitem a fer servir l'olfacte, parts del seu cos (nas i potes) i sobretot, la part mental (que ajuden a reduir el nivell d'estrès)

Sols o acompanyants: Hi ja jocs en què els podem deixar que juguin sols o amb la nostre companyia (afavorint el vincle gos-propietari)

Ajuden a:
  • La resolució de diferents problemes. Suposa una elevada despesa d'energia que ajuda a tenir-los ocupats en hores en què poden estar ansiosos.
  • Ser decisius pel desenvolupament d'una personalitat canina, en què siguin segurs en ells mateixos i es puguin mantenir actius.
Atenció: Hem de tenir molt en compte el nivell de dificultat del joc, ja que si fem que solucionin un joc amb un nivell molt alt, podrien arribar a un nivell alt d'estrès per no aconseguir solucionar-ho. I aquest fet, pot arribar a convertir-se en negatiu pel gos.


Una mica d'història: Al llarg de la història, el gos ens ha ajudat en diferents tipus de treball:  en el bestiar, en la caça o com vigilant de casa. Però avui en dia, en el gossos de família se'ls hi exigeix menys. Per aquest motiu, alguns pateixen alteracions de conducta. Els gossos necessiten sentir.se útils per conservar l'alegria. Una bona manera és fer-los jugar als jocs interactius.

Enllaços:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada