4 de set. 2012

Desfem el mite


Moltes vegades hem sentit la llegenda urbana en què es diu que els gossos veuen amb blanc i negre. Doncs no és cert.

Els gossos no veuen en blanc i negre, hi veuen amb color. S'ha de dir, però, que el color que veuen no és el mateix que nosaltres. És a dir, en el món dels gossos, ells no tenen tants colors com nosaltres.
Els nostres gossos no diferencien entre els colors verds, vermells i taronges. Aquests colors els veuen semblants a un color groguenc. Els gats, però, diferencien tots els colors igual que nosaltres i a la nit tenen una millor capacitat de visió nocturna que no pas els gossos.
Diferenciar els colors depèn dels números i els tipus de cons (son fotoreceptors sensibles al color) presents en la retina. La capacitat d'aquest cons entre els gossos i els humans és molt gran amb diferència.




Els gossos comencen a veure entre els 12-21 primers dies de vida (període de transició) però als tres mesos (període de socialització) és quan comencen a veure més clarament.
La seva capacitat de visió té una àrea binocular de 60-80º, una gran diferència comparant-la amb la d'un gat o la nostra que és de 90-105º i 105-130º.
També hem de dir que els gossos no diferencien tant clarament els objectes, amb els seus detalls, com ho fem nosaltres o els gats. Els gossos tampoc poden enfocar molt bé un objecte si estan molt aprop d'ells. Per solucionar-ho, el que fan és olorar-ho o tocar-ho amb el morro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada