28 d’ag. 2012

Gossos geriàtrics (part III)



Continuem amb el mateix tema que portem parlant aquestes dues setmanes enrere, els gossos geriàtrics i els canvis de conducta que pateixen quan ja són vellets.

Ansietat per separació:
Aquest problema pot començar a expressar-los els gossos geriàtrics, o tornar a expressar, probablement a causa de la pèrdua neuronal derivat amb l'edat. És a dir, les funcions cognitives poden estar afectades com: la memòria, l'orientació, la comunicació, etc.

Solucions: Haurem de fer un seguit de passos per anar acostumant-lo un altre cop de la nostre absència, com per exemple:

       1. Canviar la rutina que tenim a l'hora de marxar a treballar o anar a comprar.

       2. No prestar atenció quan ens la demana.

Hi ha medicaments que poden millorar l'ansietat que pateix l'animal.

Hem de tenir sempre present que aquest tipus de comportament no és un venjança del gos per deixar-l'ho sol, sinó que és provocada per l'absència del seu propietari. 

Agressió cap a les persones o animals:
Si no ha mostrat mai abans una conducta agressiva, i ara la mostra quan és un gos vell pot ser:
  • Pèrdua auditiva o òptica. Al no poder veure o escoltar bé, s'espantarà amb més facilitat i pot ser que mostri aquesta conducta. 
  • Problemes amb altres gossos. Quan es tenen dos gossos, i un d'ells és més extravertit i l'altre és geriàtric, els propietaris sempre intentaran tenir més preferència pel gos geriàtric. Per exemple, potser quan entren entrant a casa, primer ho fa el gos extravertit i nosaltres intentarem que primer entri el gos geriàtric. Fent comportaments similars, el que provoquem és que hi hagi problemes entre ells, i és que no fa falta fer res ja que ja s'entenen entre ells.
Problemes en el cicle somni-vigilant
  • Pot indicar que té dolor o malestar físic i pot ser per l'artritis o per un altre problema com el respiratori
  • La demència senil considerada com la de les persones, pot ser un altre problema del somni. 
Solució:
  • És necessari fer un examen físic complert per descobrir les causes. 
  • Un altre solució és que si aquesta conducta treu el son al seu propietari o a varis, li podem donar una habitació per ell sol.
Afectes de la castració
Un estudi amb gossos geriàtrics que ja mostraven signes lleus de deterioració cognitiva, deia que els mascles no castrats tenen menys efectes que els mascles castrats. La conclusió més lògica diu que la presència de testosterona en el cos d'un gos alenteix el procés de disfunció cognitiva en els gossos que ja hagin mostrat alguns signes de deterioració. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada